0171-47 79 10 info@polyresor.se

Det kostar inget extra att boka NHL Hockey hos oss på Polyresor

NHL-resa till New York 26 feb -3 mars 2019
Se Montreal, Tampa och Toronto

Följ med till New York och upplev NHL hockey i världsklass

På denna resa ser vi tre matcher i två arenor. Tre av original-six lagen spelar och mötet mellan New York Rangers och Montreal Canadiens är ett klassiskt möte. Som vanligt på våra resor är det stort svenskintresse. I Rangers har vi ju Henrik Lundqvist som den självklara stjärnan men både Mika Zibanejad och Jesper Fast har framträdande roller. Tampa Bay har Norris Trophy vinnaren Victor Hedman och i Toronto har vi William Nylander. Toronto har för övrigt öppnat säsongen riktigt bra och det blir spännande att se hur Islanders fans tar emot sin forna hjälte John Tavares som numera spelar i Toronto.

På resan gör vi som vanligt en stadsrundtur med svensktalande guide och en rundtur på Madison Square Garden. Värd för resan på plats i New York är Douglas Ljungkvist.ide och en rundtur på Madison Square Garden. Värd för resan på plats i New York är Douglas Ljungkvist.

BOENDE
Hotel Doubletree Hilton Times Square West
Ett hotell med närhet till allt. Några minuters gångavstånd till Times Square, ca 20 minuter till central park m.m.

 

MATCHER
27 februari 2019
New York Rangers – Tampa Bay Lightning

28 februari 2019
New York Islanders – Toronto Maple Leafs

1 mars 2019
New York Rangers – Montreal Canadiens

 

FLYG
26 Februari 2019
Stockholm Arlanda 12:25 – Keflavik 15:15
Keflavik 17:00 – New York (JFK) – 18:20

3 Mars 2019
New York (JFK) 19:30 – Keflavik 06:10

4 Mars 2019
Keflavik 07:35 -Stockholm Arlanda 11:40

DAG 1

Vi flyger med Icelandair via en kort bensträckare på Island till New York. Direkt efter tullformaliteter på JFK flygplats väntar vår guide Douglas Ljungkvist och tar oss med till Hilton Garden Inn som ligger mycket centralt på Manhattan. På vägen in berättar Douglas om resans program och diverse viktig info om New York.

DAG 2 – GAMEDAY

Dagen inleds med en stadsrundtur på Manhattan med vår duktige guide Douglas Ljungkvist. Douglas har bott i New York i 25 år och är mycket erfaren guide. Rundturen tar ca 4 timmar och vi får se Central Park, 5th avenue, Ground Zero, Soho, Tribeca och mycket mer. Stadsrundturen avslutas vid Madison Square Garden där vi får en guidad tur på drygt en timme. Här får vi verkligen komma bakom kulisserna på världens mest berömda arena. På kvällen är det dags för resans första match. New York Rangers tar emot Tampa Bay Lightning. Matchen börjar kl 19:00 men vi samlas redan kl 17 på Restaurang Pennsylvania Six. Vi är inne på arenan i god tid innan match så att vi hinner se uppvärmningen.

DAG 3 – GAMEDAY

Idag skall vi åka ut till Brooklyn för att se New York Islanders ta emot Toronto Maple Leafs. Det skall bli spännande att se hur Islanders-fansen reagerar på när deras gamla stjärna John Tavares är tillbaka nu i Torontotröjan. Douglas Ljungkvist i möter upp i lobbyn och vi åker tunnelbana gemensamt till Barclays Center. Matchen startar kl 19.00

DAG 4 – GAMEDAY

New York Rangers möter Montreal Canadiens. Ett Original Six möte i Madison Square Garden. Vi kör samma procedur som inför matchen mot Tampa och träffas på Pennsylvania Six. Matchen börjar kl 19:00

DAG 5

Ledig dag i New York. Hör med oss om utflyktförslag eller evenemangsbiljetter. Vi har biljetter till allt som pågår i New York med omnejd. Varför inte se en Broadwaymusikal eller gå på en Comedy Club?

DAG 6

Vi checkar ut senast kl 11 och lämnar väskorna på hotellet. Transfern går inte förrän kl 16 så vi har tid att gå en sista sväng på stan. Privat transfer med Douglas Ljungkvist till JFK flygplats och hemresa kl 19:30.

Vår reseguide Douglas Ljungkvist

Vår guide Douglas Ljungkvist flyttade till New York från Stockholm för 25 år sedan. Efter en lång resekarriär så kombinerar han nu sin tid som guide för svenska grupper i New York med sin passion för fotografering. Douglas har ett stort hockeyintresse och följer NHL noggrant.

Förutom att han är en välgrundad guide så specialiserar han sig lite extra på arkitektur, konst, sport och stadsdelen Brooklyn. Själv bor han i Brooklyn med sin fru Erica och dotter Ebba.

Snabbfakta om resan

USA
7 (5 nätter)
26 February, 2019
4 March, 2019
Pris per person i dubbelrum: 15 490 kr
Pris per person i enkelrum: 18 990 kr

I PRISET INGÅR

 • Flygresa Arlanda – New York t/r
 • Flygskatter
 • Bagage 1 väska + 1 handbagage
 • Transfer flygplats – hotell med svensk guide t/r
 • 5 nätter på Hilton Garden inn (inkl. frukost)
 • Biljetter till New York Rangers – Tampa Bay Lightning
 • Biljetter till New York Islanders – Toronto Maple Leafs
 • Biljetter till New York Rangers – Montreal Canadiens
 • Stadsrundtur Manhattan med svensktalande guide
 • Rundtur på Madison Square Garden
 • Tunnelbana med svensk guide mellan hotellet – Barclays Center Brooklyn

Viktig information gällande inresa till USA (ESTA)!

Ring: 0171-47 79 10
E-post: info@polyresor.se

”Jag fick tips via gemensamma bekanta om Polyresor och Kimmo. Så i vintras när jag ville resa till värmen med mina barn kontaktade jag Kimmo som skräddarsydde en resa åt oss till Thailand. Han ordnade allt med flyg, hotell och transfer och gav mig också jättebra rekommendationer på aktiviteter där.
Allt gick smidigt, jag fick snabb respons på frågor och det fungerade jättebra. Det märks att Kimmo har mycket kontakter runt om i världen och det känns tryggt. Himla smidigt.” – Ida